* 8-wekentraining volwassenen

Gedurende deze 8 weken leren we contact maken met onze gevoelens, gedachtes en gewoontes. We krijgen inzicht in het functioneren van onze geest en ontdekken op welke manier we vaak ons eigen geluk saboteren. We worden bewust van de samenhang tussen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. We leren onze gedachten zien als gedachten en door adempauzes worden we bewust van keuzemogelijkheden waardoor we meer vrijheid ervaren. Het trainen van onze aandacht staat centraal. Het trainen van onze aandacht opdat we ons niet langer verliezen in onze gedachten , emoties, automatische reactiepatronen, … vraagt oefening. Het programma van deze training is wetenschappelijk onderzocht. Onderzoek toont een positief effect op de levenskwaliteit.

Hoe ontwikkel je Mindfulness?
In groep oefen je gedurende 8 weken met lichaamsverkenning, yoga en meditaties. Het vraagt een grote betrokkenheid om deze vaardigheid te ontwikkelen en het voornemen om dagelijks te oefenen gedurende 30 tot 60 minuten. Je haalt er slechts uit wat je erin investeert. Je wordt gesteund bij deze oefeningen door een werkboek en begeleide oefeningen op CD . Alhoewel de training wordt aangeboden in groep, is het geen therapiegroep noch praatgroep. We bespreken wel de oefeningen en de ervaringen met elkaar, en een aantal thema`s worden verder toegelicht.

Praktisch
Je trainer zal je contacteren om te peilen of deze training geschikt is voor je en om de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Zij gebruikt hiervoor een vragenlijst, een telefonisch of soms een persoonlijk contact.

* 8-wekentraining kinderen 

Kinderen leren hun aandacht richten naar wat er nu is en wat dit van binnen, in hun hoofd en in hun lijfje bij hen doet. De ademhaling staat centraal en wordt telkens weer gebruikt wanneer drukte, onrust, wegdromen opkomen. Kinderen leren dit te herkennen en leren erin te stoppen. Ze leren te kijken naar wat bij hen gebeurt en vanuit dit rustpunt weer bewust verder te gaan.
Mindfulness kan leiden tot:
- betere concentratie en aandacht
- beter lichaamsbewustzijn
- minder pijnen
- verminderen van piekeren
- beter leren omgaan met emoties (boosheid, angst, verdriet,enthousiasme,…)
- meer zelfvertrouwen
- beter inslapen

Het programma is opgebouwd met oefeningen die op een speelse en op het kind afgestemde manier gebracht worden: concentratieopdrachten, yoga, stiltemomenten, geleide meditaties, verhalen, …
Dit alles in een 8 wekentraining.

* Terugkomavond
Regelmatig (ongeveer iedere maand) wordt er een terugkomsessie georganiseerd. Op deze avond wordt iedereen uitgenodigd die reeds een 8-wekentraining volgde. Er wordt er nog eens samen geoefend en bepaalde dingen kunnen nog eens terug opgefrist worden. (meer info ivm dag, tijd, locatie, prijs ; zie agenda)

* Kennismakingssessie voor scholen, organisaties, ...( 2 uur)

* Individuele sessies
​​​​​​​
* meer wekenprogramma voor bedrijven
image-64444-flower3 copy.jpg?1456084078436